2. MAZAARAT ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASININ JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ İRAN'DA YAPILDI24.06.2023

2. MAZAARAT ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASININ JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ İRAN'DA YAPILDI

Afarineshha – Astan Quds Sanat Enstitüsü’nün (Astan Quds Razavi Art Institution of Afarineshha) düzenlediği 2. Mazaarat Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında yer alan uluslararası fotoğraf yarışmasının jüri değerlendirmesi İran’ın Meşhed şehrinde yapıldı.

İslami Türbeler – Mezarlar (Islamic Mausoleums) ve İlahi Dünlerde Dua (Prayer In Divine Religions) olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya Türkiye’den 59 katılımcı ile birlikte 59 ülkeden 1105 katılımcı toplam 6721 fotoğraf katıldı.

 Festival sorumlusu olan Amir Mahdi Hakimi yönetimindeki etkinliğin yöneticiliğini Amin Ebrahimi yaptı. Yarışmada jüri üyesi olarak Reha Bilir’le birlikte İran’dan Seyed Abbas Mirhashemi, Dr. Mohammas Sattari, Ebrahim Bahrami ve Dr. Mehdi Moghimnejad görev aldı.

 Katılımın ilgi gördüğü ve fotoğraf kalitesinin yüksek olduğu yarışmada iki gün süren jüri değerlendirmesi sonucunda her iki kategorinin ödül alan ve sergi için seçilen fotoğrafları belirlenmiş oldu.

Sonuçlar kısa bir süre sonra yarışmanın web sitesinde duyurulacak: https://photo.mazaar.net/

Mazaarat Fotoğraf Festivali uluslararası fotoğraf yarışması, Reha Bilir’in yer aldığı 144. uluslararası jüri üyeliği oldu.