İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü (İFSAK) FIAP Sergi salonu oldu.25.03.2024

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü (İFSAK) FIAP Sergi salonu oldu.

İstanbul'da bulunan İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü (İFSAK), Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) tarafından tanınan bir sergi salonuna dönüştü. 23 Mart 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine FIAP Başkanı Riccardo Busi, Sille Sanat Sarayı FIAP Sergi Salonu yöneticisi Reha Bilir, fotoğrafın usta isimleri İbrahim Zaman, Gültekin Çizgen, Cengiz Karlıova, Serkan Turaç ile birlikte çok sayıda İFSAK ve Sille Sanat Sarayı üyesi katıldı.

Açılış töreninde, İFSAK Başkanı Dayk Danzig İstanbul'un dünya üzerindeki en gözde şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, İFSAK FIAP Sergi Salonu'nun düzenleyeceği etkinliklerle ülkemizin fotoğraf sanatı sahnesinde önemli bir yer edineceğini belirtti. FIAP Başkanı Riccardo Busi ise konuşmasında dünya genelinde 25 FIAP Sergi Salonu bulunduğunu hatırlatarak, ilk sergi salonunun 2014 yılında İtalya'nın Montevarchi şehrinde açıldığını ve ikincisinin ise aynı yıl Konya'da Sille Sanat Sarayı FIAP Sergi Salonu olduğunu dile getirdi. Busi, İFSAK yönetimine ve tüm üyelere başarılar diledi.

Sergi Salonunun açılış töreninden sonra FIAP Başkanı Riccardo Busi, açılış törenine katılan fotoğraf dostlarına FIAP hakkında bilgiler verdi ve farklı ülkelerde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sunumu gerçekleştirdi.