KIRGIZİSTAN'DA DÜZENLENEN ALA ARCHA ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASININ JÜRİ TOPLANTISI YAPILDI28.06.2023

KIRGIZİSTAN'DA DÜZENLENEN ALA ARCHA ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASININ JÜRİ TOPLANTISI YAPILDI

Kırgızistan'da düzenlenen Ala Archa 2023 Uluslararası fotoğraf yarışmasının jüri üyeleri ilk turda yapılan puanlamalardan sonra ödül dağılımı için zoom ortamında bir araya geldi.

Serbest - Renkli, Serbest - Monokrom, Manzara, Doğa, Gezi ve İnsanlar olmak üzere altı kategoride yapılan yarışmaya toplam 2953 fotoğraf katıldı.

Seçiciliğini Sırbistan'dan Maja Stosic (EFIAP,MF FSS), İrlanda'dan Aleksandar Sasic (EFIAP/b, PPSA) ve Türkiye'den Reha Bilir'in (Hon.EFIAP, Hon.SSS) yaptığı yarışmada toplam 121 ödülün sahipleri belirlendi.

Ala Archa yarışması, Reha Bilir'in jüri üyesi olarak yer aldığı 146. uluslararası fotoğraf yarışması oldu.

Ala Archa Milli Parkı, Kırgızistan'ın Tian Shan Dağları'nda 1976 yılında kurulmuş ve başkent Bişkek'in yaklaşık 40 km güneyinde bulunan bir dağ milli parkıdır. Park yaklaşık 200 kilometrekarelik bir alanı kaplar ve yüksekliği girişte yaklaşık 1.500 metreden Tian Shan'ın Kırgız Ala-tau sıradağlarının en yüksek zirvesi olan Peak Semenova Tian-Shanski'de maksimum 4.895 metreye kadar değişir. Parkın içinde 20'den fazla küçük ve büyük buzul ve yaklaşık 50 dağ zirvesi var. Adıge vadisi şelaleler, kaynaklar ve bol alabalık bulunan ormanlık bir vadidir. Park, Ala-Archa Nehri geçidini ve onu çevreleyen dağları içerir.