REHA BİLİR, BİR HAFTADA 4 FARKLI YARIŞMANIN JÜRİ ÜYELİĞİNİ TAMAMLADI17.12.2023

REHA BİLİR, BİR HAFTADA 4 FARKLI YARIŞMANIN JÜRİ ÜYELİĞİNİ TAMAMLADI


Geçtiğimiz hafta, Sille Sanat Sarayının kurucusu olan Reha Bilir, üst üste dört farklı yarışmada jüri üyeliği yaparak dolu dolu bir haftayı geride bıraktı. Bu yoğun haftada Bilir, bir ulusal yarışma ve üç farklı ülkede düzenlenen uluslararası yarışmalarda jüri koltuğunda yer aldı.

Antalya Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen ulusal yarışmada Reha Bilir'in yanı sıra Hakan Bahçeci ve Akın Acar da jüri üyeliği yaptı. Bu yarışmada, başarılı fotoğrafların ortaya çıkmasına destek vererek geleceğe yönelik katkıda bulunma fırsatı buldular.

İkinci uluslararası yarışma ise Katar'da gerçekleşen Phoenix Uluslararası fotoğraf yarışmasıydı. Bu yarışmada Reha Bilir'e, jüri üyeliğinde Najla Angawi ve Ahmed Alibrahim eşlik etti. Sanatın evrensel dilini konuşturan bu yarışma, farklı kültürlerden sanatçıları bir araya getirdi.

Üçüncü yarışma ise Sri Lanka'nın Ceylonka Uluslararası yarışmasıydı. Reha Bilir bu kez Nan Carder ve Mohan Gurusinghe ile birlikte jüri üyeliği yaparak sanatın sınırlarını genişletmeye devam etti.

Haftanın son uluslararası jüri üyeliği ise Azerbaycan'daki "Bakü-2023" yarışmasıydı. Bu yarışmada Bilir'e, Ljiljana Vrzic ve Krzystof Muskalski eşlik etti. Reha Bilir, bu jüri üyeliğiyle birlikte uluslararası alanda 156. defa jüri üyesi olarak görev aldı.

Reha Bilir, katıldığı bu yarışmalarda genç yeteneklere destek olmayı ve sanatın evrensel dilini vurgulamayı amaçladığını belirtti. Sanat dünyasına yaptığı katkılar ve jüri üyeliğiyle tanınan Bilir, gelecek dönemlerde de sanatın farklı alanlarındaki etkinliklere katılmaya devam edeceğini ifade etti.


PHOENIX ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI - KATAR


AZERBAYCAN - BAKÜ 2023 ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI


SRİ LANKA - CEYLONKA ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI